Pete de acuarele pe covor: se pot scoate în totalitate?

Covoarele din locuință merită să fie întreținute și curățate regulat, cu ajutorul produselor potrivite. Din păcate, se întâmplă să pătezi accesoriile dragi cu diferite substanțe sau lichide, mai greu sau mai ușor de îndepărtat.

De pildă, petele de acuarele de pe covor sunt des întâlnite, mai ales dacă ai copii cărora le place să picteze. Totuși, spre deosebire de alte pete dificile, cele de acuarele pot fi considerate mai degrabă inofensive.

Ce faci dacă acuarelele celor mici au căzut pe covor? Poți elimina petele în totalitate? Află răspunsul la aceste întrebări și descoperă soluții utile!

Îndepărtează cu grijă excesul de lichid

Când vezi o pată de acuarelă pe covor, ar fi bine să acționezi cât mai repede cu putință. În caz contrar, vopseaua se usucă, poate intra adânc în fibrele covorului și va fi mai dificil de îndepărtat.

Folosește o cârpă curată din bumbac sau un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de culoare. Dacă pata s-a uscat, folosește o lingură mare ca să elimini toate bucățile de acuarelă de la suprafață.

Înmoaie cârpa din bumbac în apă, aplică pe covor și lasă să acționeze un minut. După, șterge zona cu un prosop din hârtie. Continuă procesul, până observi că șervețelul rămâne curat. La nevoie, poți folosi și o soluție compusă din apă și detergent de vase, care degresează zona și îndepărtează culorile.

Clătește întotdeauna cu apă curată! Nu te descurci sau pata este prea veche? Nu ezita să apelezi la curățarea profesională a covoarelor. Echipa noastră de profesioniști deține soluții potrivite de curățare, capabile să îndepărteze orice tip de pată.

Utilizează metode de curățare la domiciliu

Curățarea petelor poate fi realizată și la domiciliu. Cu puțină răbdare și cu produse de calitate, ai ocazia să scapi de petele inestetice de acuarele de pe covor. Iată câteva soluții care dau roade:

  • Compune un amestec rapid de curățare a petelor de acuarelă. Nu ai nevoie decât de apă caldă și un detergent de vase. Ar fi bine să optezi pentru un detergent transparent, care nu conține proprietăți de albire. Tapotează pata cu un prosop curat, din bumbac, îmbibat în apă și detergent. Clătește de câte ori este nevoie.
  • La fel de potrivit este și peroxidul de hidrogen. Amestecă o lingură de peroxid de hidrogen cu trei linguri de apă caldă, nu fierbinte. Reține că acest produs are un efect de albire, așa că se recomandă utilizarea pe covoare deschise la culoare.
  • Ca să îndepărtezi petele de acuarelă de pe covor ia în calcul și folosirea amoniacului. Amestecă un sfert de cană de amoniac cu o cană de apă caldă și clătește covorul pătat. Și în această situație, nu uita că amoniacul are efect de albire și nu se recomandă pentru covoarele de culoare închisă.
  • În final, o altă variantă de eliminare a petelor de acuarele de pe covor poate fi oțetul. Amestecă ¼ cană de oțet alb cu o cană de apă caldă. Pentru că oțetul este un acid moderat, poate să elimine cu succes o pată de acuarelă.

Evită soluțiile de curățare agresive pentru covor

Deși ți-ai dori să scapi ca prin minune de petele inestetice de acuarelă, încearcă să fii calm. Lucrurile nu sunt întotdeauna simple când vorbim despre pete, mai ales dacă ai covoare din materiale delicate.

Citește de fiecare dată eticheta covorului și verifică ce tip de curățare necesită. Există modele precum lâna, pielea sau mătasea, care nu tolerează soluții de curățare agresive. În consecință, indiferent de modelul și materialul covorului, nu turna pe pată tot felul de soluții din gospodărie sau de pe rafturile magazinelor.

Ai încredere în spălătoriile profesionale de covoare

Deși petele de acuarelă nu sunt greu de scos din covoare, există posibilitatea ca petele vechi sau culorile cu pigment intens să nu poată fi eliminate în totalitate la domiciliu.

Dacă te afli în această situație și nimic nu a funcționat, există întotdeauna alternativa unei spălătorii profesionale, precum Waldmaster. Specialiștii utilizează detergenți speciali și au aparate performante de curățare, ce îți asigură eliminarea urmelor rezistente de acuarelă. Apelează la profesioniști de fiecare dată când îți dorești un covor curat, proaspăt și frumos mirositor. O spălătorie profesională este transparentă în ceea ce privește prețurile, dar și tehnologia de curățare a covoarelor.

Ia în calcul și faptul că, o spălătorie profesională de curățare a covoarelor va trata accesoriile tale corect și cu responsabilitate, în funcție de materialele din care sunt realizate. În acest fel, scapi de grija că țesăturile se pot deteriora.

Te-ar putea interesa și: