Procesul de spălare și curățare a covoarelor

Procesul de spalare si curatare a covoarelor

Spălarea profesională face parte din rutina de îngrijire periodică a oricărei persoane care vrea să se bucure de covoarele sale în stare impecabilă pentru cât mai mult timp. La Waldmaster, procesul de curățare este unul complex, constând în mai multe etape menite să redea prospețimea covorului tău, să îi păstreze culorile nealterate și moliciunea care te-a făcut să te îndrăgostești de el.

Etapele de spălare și curățare a covoarelor la Waldmaster

Procesul de spălare covoare este alcătuit din mai multe etape de lucru. Pe unele dintre ele le aplici și tu acasă, într-o manieră empirică; din fericire, echipamentele noastre profesionale garantează rezultate mai eficiente pe care le poți obține la domiciliu, acesta fiind, de altfel, motivul pentru care clienții apelează la serviciile noastre, ca spălătorie de covoare specializată.

Desprăfuirea covoarelor înainte de spălare

Desprăfuirea este prima etapă a procesului complex de curățare pe care îl aplicăm covoarelor care ajung la noi. Scopul desprăfuirii este acela de a extrage, din fibrele covorului, particulele mari de praf și murdărie.

Desprăfuirea se realizează cu ajutorul unui utilaj automat care acționează pe întreaga suprafață a covorului și dislocă praful acumulat de-a lungul timpului, cu o eficiență superioară tradiționalului „bătut al covoarelor” pe care îl practici acasă.

1
Spălarea propriu-zisă a covoarelor
Spălarea covoarelor se desfășoară etapizat deoarece urmărește mai multe scopuri:
  • spălare automată pentru îndepărtarea prafului și a murdăriei;
  • neutralizarea mirosurilor neplăcute;
  • distrugerea bacteriilor și a acarienilor.

Spălarea automată se efectuează cu ajutorul unor instalații speciale care folosesc perii ample și blânde și jeturi de apă sub presiune pentru a îndepărta praful și murdăria rezistente din țesătură. Mulțumită detergenților profesionali de calitate germană, acest proces este deosebit de eficient pentru igienizarea în profunzime.

Neutralizarea mirosurilor neplăcute este o etapă a cărei utilitate este evidentă în cazul covoarelor care nu au fost spălate profesional de mult timp și al celor din locuințe în care există animale de companie. Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute se folosesc neutralizatori de mirosuri profesionali, a căror eficiență este dovedită. Chiar și așa, în unele cazuri, mirosurie de urină, bogate în feromoni, îți pot păstra o amprentă discretă.

Distrugerea bacteriilor și a acarienilor este o etapă de maximă importanță pentru familiile în care există copii mici, care petrec mult timp pe covor, sau în care există diverse alergii respiratorii. Pentru această etapă se folosește o substanță specială, cu spectru larg de acțiune împotriva germenilor, în timp ce franjurii sunt tratați printr-un proces de clorinare cu rezultate foarte bune.

2
Clătirea covorului

Clătirea covorului are ca scop îndepărtarea completă a spumei de detergent, împreună cu impuritățile antrenate de aceasta, și a celorlalte substanțe chimice folosite în procesul de spălare. Clătirea se realizează cu apă din abundență, astfel încât să fie eliminat complet detergentul, iar fibrele covorului să poată reveni la textura inițială.

Clatirea covorului
3
Centrifugarea covorului

Procesul de centrifugare este foarte important pentru o uscare cât mai rapidă a covorului. Eliminarea, într-un procent cât mai mare, a apei din țesătură scade riscul de dezvoltare a sporilor de mucegai și de apariție, în timp, a unor mirosuri neplăcute.

Centrifugarea este efectuată în mod profesional, cu centrifugă covoare specială, de dimensiuni mari, care oferă o viteză de 1500 rotații pe minut și care folosește tehnologie de ultimă oră, mulțumită căreia marginile nu sunt afectate sau deformate.

4
Finisarea

După uscarea completă a covorului în flux de aer cald, la temperatura de 30 de grade Celsius și sub acțiunea unui dezumidificator profesional, covoarele sunt pregătite pentru livrare.

Pentru aceasta, ele sunt aspirate cu un utilaj profesionist, care îndepărtează eventualele scame, sunt parfumate și ambalate pentru livrare în perfectă siguranță

5
Procesul de desprăfuire
1
Procesul de spălare
2
Procesul de centrifugare al covorului
3
Procesul de finisare
4

Utilaje folosite pentru spălarea și curățarea covoarelor

Spălătoria Waldmaster își bazează eficiența și calitatea serviciilor nu numai pe o echipă energică și motivată, ci și pe utilajele spălare covoare moderne pe care le folosește de-a lungul întregului proces de spălare a covoarelor.

La sediul nostru folosim exclusiv instalații moderne, de origine germană, pe care ne bazăm să facă diferența dintre un serviciu acceptabil și unul excelent. Întreaga tehnologie are ca scop curățarea în profunzime a covoarelor dumneavoastră și conservarea structurii și culorilor acestora. Astfel, procesul de curățare devine un aliat în lupta pentru prelungirea duratei de viață a covorului preferat, nu un element de risc în ceea ce privește degradarea prematură, cum se poate întâmpla în cazul unor procedee greșite.

Calculator costuri pentru spălarea și curățarea covoarelor

Procesul de spălare are costuri standard, chiar dacă, în cazul covorului dumneavoastră, este necesară etapa suplimentară pentru dezodorizare. De asemenea, prețul pe metru pătrat nu va crește ca urmare a aplicării etapei suplimentare de finisare, pe care o considerăm un bonus, dovadă a profesionalismului nostru și a respectului pentru clienți.

Întrebări frecvente

Poți programa ridicarea covorului de la domiciliu cu ajutorul formularului de comanda sau telefonic, de luni până sâmbătă, în intervalul 09:00 – 18:00.