Covor shaggy vs. clasic: caracteristici și cum alegi modelul potrivit pentru locuința ta

Amenajarea unei locuințe sau simpla nevoie de a aduce o schimbare în ceea ce privește maniera în care casa ta este decorată vin la pachet cu o mulțime de idei și, desigur, alegeri pe care trebuie să le faci. Fiind unele dintre cele mai importante accesorii dintr-o locuință, atât datorită scopului practic pe care îl au, cât și al confortului pe care îl oferă, covoarele sunt în continuare în trend.

Deoarece modelele disponibile pe piață sunt diferite în funcție de bugetul de care dispui, stilul pe care îl au, dar și formă, mărime sau culoare, covoarele shaggy și cele clasice par să fie în topul preferințelor atunci când vine vorba despre design interior.

Caracteristici ale covorului shaggy

Covorul shaggy este unul dintre cele mai populare modele de covor din ultima vreme, fiind apreciat în special pentru aspectul său moale și pufos. Acest covor este fabricat din fire de dimensiuni variate și este adesea realizat din materiale precum poliester sau lână, fiind astfel potrivit pentru toate gusturile și locuințele.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de accesoriu este că are o textură plăcută la atingere, oferind o senzație de confort în timpul mersului desculț sau în timp ce îți petreci timpul în cameră. De asemenea, acest tip de covor este potrivit pentru încăperi cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele sau sufrageriile.

Caracteristici ale covorului clasic

Covorul clasic este un model tradițional ideal pentru orice stil de amenajare, care este apreciat pentru aspectul său elegant și sofisticat. Acest tip de accesoriu este adesea realizat din materiale naturale, cum ar fi lâna, covoare de iută țesute manual sau bumbacul și este disponibil într-o varietate de modele și culori.

Una dintre caracteristicile principale ale covorului clasic este că este durabil și rezistent la uzură, fiind potrivit pentru încăperi cu trafic intens, cum ar fi holurile sau zonele de trecere. De asemenea, acest tip de covor este potrivit pentru încăperi cu mobilier masiv sau cu decor tradițional.

Cum alegi modelul potrivit pentru locuința ta?

Ține cont de stilul și scopul încăperii

Atunci când ai de ales între covorul shaggy și cel clasic, este important să iei în considerare stilul decorului din locuința ta și scopul încăperii respective. În general, covorul shaggy este potrivit pentru încăperi cu trafic redus și cu un design modern sau contemporan, în timp ce covorul clasic este mai potrivit pentru camerele atemporale, amenajate în stil vintage sau sobre.

Materialul din care este fabricat

De asemenea, este important să iei în considerare și fibrele din care este realizat covorul. Cele shaggy pot fi realizate din materiale sintetice, a căror textură permite folosirea diferitelor culori sau modele pentru aspectul lor final, iar cele clasice sunt adesea fabricate din fibre naturale, care pot fi igienizate la o spălătorie de covoare profesională. Este indicat să ții cont de acest aspect, deoarece covorul din materiale naturale este mai durabil și rezistent la uzură decât celelalte tipuri de țesături.

Culoarea și modelul covorului

Înainte de a lua o decizie finală, ar trebui să iei în considerare și aspectul final al covorului. În general, acest accesoriu ar trebui să se potrivească în decorul existent al camerei și să aducă un plus de culoare sau textură dacă este necesar. Este important să alegi o nuanță care să se integreze armonios alături de mobilierul și de pereții încăperii, astfel încât să nu fie un contrast prea mare cu stilul. În plus, modelul covorului ar trebui să fie potrivit pentru dimensiunea și forma încăperii, astfel încât să nu acopere prea mult din podea sau să pară mic și neplăcut.

Maniera în care trebuie întreținut

O altă considerație importantă atunci când alegi un covor este întreținerea acestuia. Covorul shaggy poate fi mai dificil de întreținut decât cel clasic, deoarece firele mai lungi pot prinde murdărie și praf mai ușor. În plus, acest tip de covor poate necesita o curățare mai frecventă pentru a menține aspectul pufos și moale. Pe de altă parte, covorul clasic are un proces de curățare mai facil și poate fi aspirat sau igienizat cu mai multă ușurință, însă design-ul acestuia poate deveni monoton în timp din punct de vedere estetic.

Deși poate părea complicat la o primă privire, alegerea între covorul shaggy și cel clasic depinde de stilul decorului și de scopul încăperii. Dacă ai un design modern și optezi să îl amplasezi în camere cu trafic redus, un covor shaggy ar putea fi alegerea potrivită. În mod similar, dacă ai amenajat tradițional sau sobru spațiul de care dispui sau acesta este frecvent tranzitat, covorul clasic ar putea fi o opțiune inspirată. În orice situație te-ai afla, ține cont că ar trebui să alegi un produs de calitate și ușor de întreținut, astfel încât să te poți bucura de el timp îndelungat.

Te-ar putea interesa și: