Tehnologia de spălare și curățare a covoarelor

Spălarea periodică a covoarelor este o nevoie care nu mai poate fi contestată. Covoarele au nevoie de o curățare profesională periodică, de 2 – 3 ori pe an, nu doar din motive igienice, ci și pentru a le spori durabilitatea. În acest articol poți descoperi mai multe despre tehnologiile pe care le folosim și despre avantajele lor.

Tehnologii folosite la spălătoria de covoare Waldmaster

Waldmaster folosește produse de calitate superioară și tehnologii germane de ultimă oră pentru realizarea activității conform unui standard format din 6 etape specifice. Astfel, ne asigurăm că îți livrăm rezultatele dorite în cel mai scurt timp. Pentru spălarea și igienizarea covoarelor folosim atât metode tradiționale, cele pe care chiar clienții le folosesc acasă (întinderea covorului pe jos și perierea lui), cât și tehnologii moderne – care asigură eficiența procesului și fac diferența cu adevărat.

Descoperă mai jos întregul proces de spălare, curățare și uscare a covoarelor și toate etapele prin care trec acestea înainte de a ajunge înapoi la tine! Acestea trec prin procese de igienizare, spălare și curățare specială (în cazul covoarelor care sunt în contact permanent cu animalele de casă), uscare profesională prin centrifugare și parfumare. Iar mai apoi sunt livrate conform programului și cerințelor fiecărui client. Ne poți contacta aici pentru întrebări suplimentare.

Procesul de spălare a covoarelor

Procesul de spălare a covoarelor se realizează etapizat și urmărește atingerea mai multor scopuri, de la simpla îndepărtare a prafului și murdăriei, până la neutralizarea mirosurilor neplăcute, precum și distrugerea acarienilor și a bacteriilor. Eficiența procesului depinde de folosirea unor utilaje pentru spălătoriile de covoare profesionale pe care nu le poți găsi în alte locuri.

Spălarea automată

Procesul de spălare a covorului se efectuează cu peria electrică și cu furtunul de apă, după care covorul este expus pe trenul de spălare și este spălat cu ajutorul aparatului cu jet de apă sub presiune. Astfel garantăm îndepărtarea prafului și a particulelor de murdărie până la 100% din țesătura covorului. Iar pentru îndepărtarea petelor persistente folosim produse de curățenie de origine germană, de calitate superioară, menite să igienizeze și să curețe covoarele în profunzime, oferind un rezultat satisfăcător de fiecare dată.

Spălarea automată

Îndepărtarea mirosurilor specifice

Spălarea specială

Animalele de companie fac parte din familie, inclusiv în cadrul echipei Waldmaster. Tocmai de aceea știm foarte bine care sunt provocările cu care se confruntă proprietarii lor și care sunt nevoile lor speciale atunci când vine vorba despre întreținerea și igienizarea covoarelor.

Așadar, pentru covoarele iubitorilor de animale de companie avem o soluţie specială de spălare, deoarece, de cele mai multe ori, acestea preiau mirosul specific al animalului sau poartă urme olfactive de urină. Așadar, la spălarea acestor covoare folosim un neutralizator de mirosuri. De cele mai multe ori reușim să înlăturăm în totalitate mirosul. Cu toate acestea, produsul de curățare nu dă rezultate în unele cazuri, deoarece urina conține feromoni cu rol de mesaj chimic, care nu reacţionează la niciun produs de curăţare.

Îndepărtarea mirosurilor specifice

Îndepărtarea bacteriilor / germenilor / acarienilor

Spălarea specială 2

Există anumite categorii de persoane pentru care îndepărtarea bacteriilor, germenilor și acarienilor care se adăpostesc în fibrele covorului este extrem de importantă, făcând diferența între o viață liniștită și una aflată sub amenințarea permanentă a alergiilor, de pildă. În plus, în zonele de circulație intensă și în familiile în care există copii mici, care petrec mult timp jucându-se pe podea, această igienizare riguroasă este obligatorie.

Pentru covoarele expuse la trafic ridicat, după spălarea normală folosim un produs ce conţine două ingrediente speciale: germicid şi o componentă cu acţiune antibacteriană. Acestea, prin acţiunea lor, distrug o gamă largă de germeni şi bacterii ce se pot găsi în ţesătura covorului. În plus, franjurii covoarelor au parte de un tratament special de înălbire prin clorinare. Acest proces are rezultate excepționale. Operaţiunile de spălare specială NU implică un cost suplimentar. Veţi achita de fiecare dată preţul standard, valabil pentru operaţiunile de spălare normală.

Îndepărtarea bacteriilor / germenilor / acarienilor

Clătirea covoarelor

Clătirea covoarelor este un proces esențial care urmărește eliminarea completă a detergentului din țesături și, odată cu el, a impurităților antrenate de către spuma formată. Clătirea completă este indispensabilă în procesul de spălare, pentru păstrarea integrității fibrelor și a structurii acestora.

Covoarele se limpezesc și se clătesc după fiecare spălare cu o cantitate suficientă de apă, înainte de introducere în centrifugă. Scopul clătirii este de a înlătura spuma rămasă după procesul de periere şi eliminarea excesului de apă în proporţie de 95 % din ţesătură. Prin clătire eliminăm în totalitate mirosurile specifice produselor de curățare a covoarelor și eliminăm detergentul din țesături.

Clătirea covoarelor

Stoarcerea covorului prin procesul de centrifugare

Pentru o uscare cât mai rapidă și completă, care să descurajeze formarea mucegaiului sau proliferarea ulterioară a microorganismelor, stoarcerea covorului este esențială.

Cu ajutorul unei centrifugi profesionale cu 1500 rotaţii/minut, covorul este stors, îndepărtându-se aproape în totalitate apa din țesături. Datorită acestei centrifugi care acționează conform unor principii tehnologice de ultimă oră, covorul nu este deformat absolut deloc, mărginile nefiind afectate. Iar timpul de uscare în urma acestui procedeu scade drastic.

Stoarcerea covorului prin procesul de centrifugare

Uscarea covoarelor în camera specială

După centrifugare, covoarele sunt introduse într-o cameră controlată termic, special amenajată pentru uscarea acestora. Uscătorul este dotat cu dezumidificator profesional. La o temperatură de 30 de grade C, covoarele se vor usca în câteva ore, indiferent de anotimp, eficientizând astfel întregul proces și oferindu-ne timp suplimentar pentru etapa BONUS.

Uscarea covoarelor în camera specială

Pregătirea covoarelor pentru livrare

Înainte de livrare covoarele vor fi aspirate cu un aspirator profesionist, astfel încât să se îndepărteze manual ultimele scame. În plus, covoarele se parfumează şi se ambalează corespunzător. Prin acest proces dorim să facem diferența în ceea ce privește calitatea serviciilor noastre și să arătăm clienților că fiecare detaliu contează! Covoarele vor fi livrate într-un interval de 48 – 72 de ore, în funcţie de grosimea covorului şi volumul comenzii.

Pregătirea covoarelor pentru livrare

Găsiți răspunsuri referitoare la condițiile colaborării cu Waldmaster în secțiunea „Întrebări frecvente”.

De ce să alegi spălătoria de covoare Waldmaster?

Alegerea spălătoriei de covoare Waldmaster este susținută de argumente de ordin practic extrem de convingătoare:

  • suntem o echipă dinamică și ne caracterizează seriozitatea, profesionalismul și promptitudinea;
  • ridicăm covoarele de la domiciliul clientului și le livrăm acasă, într-un interval orar agreat de comun acord și adaptat programului dumneavoastră zilnic;
  • suntem echipați cu tehnologie modernă, profesională, nemțească, special dedicată curățării covoarelor;
  • folosim consumabile de cea mai bună calitate, a căror eficiență este recunoscută în domeniu;
  • avem posibilitatea de a personaliza procesul de curățare în funcție de tipul de covor și de materialele din care este fabricat, pentru a trata corespunzător și cele mai sensibile țesături;
  • politica noastră de prețuri este accesibilă tuturor categoriilor de clienți;
  • te putem ajuta să strângi covorul și să îl reașezi la locul lui, sub mobilier;
  • putem depozita covorul în condiții de siguranță și într-un mediu controlat, până la terminarea curățeniei generale în locuință.
Plasează o comandă simplu si rapid !

Pentru a plasa o comandă folosiți formularul de pe site. Vă vom contacta pentru a confirma datele complete pentru ridicarea covorului de la domiciliul dumneavoastră!

Bucurați-vă de covorul dumneavoastră, ca nou, pentru mai mult timp, acordându-i îngrijirea de care are nevoie pentru a rămâne în bună stare și pentru a-și păstra culorile vii și moliciunea.