Cum se curăță părul de animale de pe covor și mochetă? Sfaturi și recomandări

Covoarele au devenit unele dintre cele mai dragi accesorii din locuință. Păstrează căldura, armonizează plăcut camera și aduc un echilibru cromatic. Oriunde ar fi plasat, covorul joacă un rol foarte important. Cu toate acestea, lucrurile se complică atunci când avem în casă animale de companie.

Oricât de mult iubim câinii sau pisicile, există și câteva aspecte mai puțin plăcute. Covoarele absorb rapid praful, murdăria, dar și părul animalelor, care devine adesea deranjant.

Din fericire, nu este imposibil să îndepărtezi firele de păr nedorite de pe covoarele tale. Iată cum se curăță părul de animale de pe covor sau mochetă, ținând cont de următoarele sfaturi și recomandări!

Aspiră corespunzător covoarele sau mocheta

Prima recomandare de care trebuie să ții cont implică aspirarea corectă a covorului. Că vrem sau nu, trebuie să aspirăm covorul des, mai ales dacă avem în locuință un câine sau o pisică. Un aspirator puternic și de calitate reușește să elimine părul în exces de pe covoarele tale. Dacă este nevoie, folosește și capătul prevăzut cu perie al aspiratorului.

Poți să apelezi și la folosirea aspiratorului vertical, care te ajută să îndepărtezi părul de câine sau de pisică și din locurile mai greu accesibile ale covorului sau mochetei. Dacă nu ți se pare o variantă eficientă, asigură-te doar că aspiratorul tău are perii special concepute pentru îndepărtarea părului de animale. Nu funcționează? Ar fi bine să iei în calcul spălarea profesională a covorului, care are la bază tehnologii moderne.

Folosește o perie aspră pentru îndepărtarea părului de animale

Pe lângă aspiratorul care te ajută să îndepărtezi părul nedorit de pe covoare, poți opta pentru o perie potrivită. De obicei, pentru covoarele pline de părul animalelor de companie, ți-ar fi de folos o perie aspră sau cu peri deși.

Nu trebuie decât să umezesti peria într-o soluție cu apă călduță. Acest lichid poate fi format din detergent de covoare, puțin oțet sau balsam de rufe. Adaugă apă, amestecă bine și înmoaie peria, curățând covorul în profunzime. Ai grijă să nu se formeze prea multă spumă, fiindcă aceasta favorizează lipirea părului de materialul covoarelor.

Dacă vrei să apelezi la o spălătorie profesională de covoare, precum Waldmaster, trebuie să știi că aceasta folosește o tehnologie specială. De obicei, pentru covoarele celor care au animale de companie, se utilizează soluții care nu doar că îndepărtează firele de păr, ci îndepărtează și mirosurile neplăcute de urină.

Optează pentru role de scame

Dacă ai covoare mici și pisici sau câini care nu lasă decât un număr mic de fire de păr pe covor, îți sunt utile și rolele de scame. Acestea sunt potrivite atât pentru scamele de pe aceste accesorii, cât și pentru îndepărtarea părului de câine sau de pisică.

Apasă ușor cu rola de scame pe covor, până când se umple de păr. Schimbă hârtia și continuă acest procedeu până când elimini în totalitate firele  de pe mochetă sau covor. Desigur, acest proces este util doar atunci când ai covoare sau mochete simple, fără peri în relief sau ciucuri ce pot fi afectați sau rupți.

Nu uita nici de rolele de bandă adezivă

Pe același principiu, poți să folosești și benzi adezive, care pot avea o capacitate de curățare mai mare decât rolele de scame. Poți să lipești banda de covor și să o dezlipești rapid, până când scapi de toate ghemotoacele de păr.

Mai mult, ai ocazia să-ți înfășori în jurul mâinii o bucată de bandă adezivă și să repeți același procedeu.

Ține la îndemână un burete de vase sau un mop umezit

Există și alte sfaturi utile pentru curățarea covorului plin cu păr de animale. Mulți oameni apelează la folosirea unui burete de vase ușor umezit sau la cea a unui mop umed. De pildă, poți utiliza partea abrazivă a buretelui de vase, care să absoarbă părul de pe covor.

Totodată, după ce aspiri covorul și nu îndepărtezi tot părul de câine sau de pisică, ia un mop, umezește-l ușor cu apă și plasează-l de-a lungul covorului, până când se lipesc toate firele.

Ia în calcul și soluțiile din gospodărie

Nu în ultimul rând, ai la dispoziție și câteva soluții naturale, care te ajută să scapi de părul de animale de pe covor. Bicarbonatul de sodiu poate fi presărat direct pe covor, apăsând ușor, astfel încât acesta să între în țesătură. Lasă să acționeze câteva minute și aspiră covorul normal. Acest produs face ca părul să se desprindă mai rapid din fibrele accesoriilor.

Oțetul de mere este un produs care poate fi amestecat cu puțină apă caldă și este ideal ca să înmoi peria sau mopul înainte să cureți părul de animale. La fel de potrivit este și balsamul de rufe, dacă vrei să miroasă frumos covorul din dormitor sau living.

Lasă curățarea părului de pe covoare în seama profesioniștilor

Persoanele care nu au timp sau cărora nu le face plăcere să îndepărteze părul de animale de pe covoare, pot să apeleze întotdeauna la o spălătorie de covoare din București, care nu te va dezamăgi.

O astfel de spălătorie curăță, spală și usucă profesional și eficient covoarele, chiar și pe cele care conțin păr de câine sau de pisică. Alege profesioniștii pentru un covor curat, fără păr de animale! Poți să verifici și prețurile, dar și tehnologia pe care o folosim pentru curățarea în profunzime a covoarelor tale.

Te-ar putea interesa și: