Spălarea profesională a covoarelor: cum alegi spălătoria potrivită?

Covoarele sunt piese de decor ideale pentru orice locuință. Pe lângă rolul estetic, covorul poate reduce zgomotul și izolează mai bine o încăpere, însă poate acumula murdărie, mirosuri neplăcute sau praf. Din aceste motive, covoarele trebuie să fie curățate și spălate în mod regulat, astfel încât să-și păstreze aspectul și să-ți ofere o locuință cu cele mai bune condiții de igienă.

Dacă vrei să scapi rapid de curățarea covoarelor, merită să investești într-o spălătorie de covoare, astfel încât accesoriile preferate să se întoarcă la tine spălate, uscate și parfumate. Nu știi cum alegi spălătoria potrivită? Ține cont de următoarele criterii și recomandări, pentru o decizie optimă.

Informează-te!

Ești în căutarea unei spălătorii de covoare care să se ocupe de articolele tale într-un mod profesional și eficient? Ar fi bine să faci cât mai multe cercetări, astfel încât să o alegi pe cea potrivită.

De exemplu, poți lua în calcul distanța unei spălătorii de covoare față de casa ta. În acest sens, ai la dispoziție o spălătorie de covoare din sectorul 6, care folosește aparatură modernă și te scutește de efortul fizic de a le curăța. Totodată, poți căuta pe internet despre cele mai moderne spălătorii de covoare, unde vei găsi și recenzii, în urma cărora să-ți faci o părere.

Nu în ultimul rând, poți să-ți întrebi cunoscuții despre recomandări și să rămâi la spălătoria care să corespundă cel mai bine nevoilor tale.

Alege spălătoriile profesionale

Pentru că-ți dorești tot ce este mai bun pentru casa ta, ai în vedere o spălătorie de covoare profesionistă. În procesul de căutare a celei mai potrivite spălătorii pentru covoarele tale, trebuie să te informezi asupra firmei la care apelezi.

Cu siguranță nu-ți dorești să lucrezi cu firme fantomă, așa că verifică dacă spălătoria are site, unde vei găsi numele firmei, adresa și datele de contact. O spălătorie profesională de covoare trebuie să aibă și detalii transparente despre prețuri, tehnologia folosită sau procesul de spălare, astfel încât să-ți faci o idee despre modul de operare.

La fel de important este și programul de lucru, pe care o spălătorie profesională de covoare îl va afișa pe site, precum și detalii despre preluarea și ridicarea covoarelor.

Nu te lăsa influențat de cel mai mic preț

Cum rămâne cu prețurile la o spălătorie de covoare? Ei bine, nu trebuie să te lași atras de spălătoriile care garantează cele mai mici prețuri. De obicei, un preț infim nu-ți garantează calitatea, așa că nu este cea mai bună opțiune pentru covoarele tale.

O spălătorie care cere sume mici de bani pentru curățarea profesională a covoarelor cel mai probabil nu folosește detergenți profesionali sau soluții de curățare de calitate. În consecință, covoarele tale sunt tratate superficial iar tu nu vei fi mulțumit de rezultat.

Spălătoriile de calitate îți pun la dispoziție informații transparente în legătură cu prețurile, pe care le poți vedea chiar tu pe site, calculând lungimea și lățimea covoarelor din locuință.

Verifică procesul de spălare a covoarelor

Ai găsit o spălătorie de covoare în București? Atunci merită să verifici care este procesul de spălare a accesoriilor tale. O firmă profesională trebuie să folosească produse de calitate superioară. Ca să te asiguri că vei primi covoare curățate impecabil, spălătoria la care apelezi va urma câteva etape specifice. Iată care sunt acestea:

  • Îndepărtarea prafului și a particulelor de murdărie de pe covor.
  • Spălarea automată, care se efectuează cu ajutorul unei benzi automate de rulare unde sunt coborate monodiscurile electrice ce freaca covorul in profunzime, ideale pentru igienizarea covoarelor. 
  • Spălarea specială, care include și îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Acest procedeu este esențial mai ales dacă ai animale care stau pe covor, fiindcă elimină mirosurile specifice. 
  • Îndepărtarea bacteriilor, a germenilor sau a acarienilor, folositoare dacă ai covoare expuse la un trafic ridicat.  
  • Urmează clătirea covoarelor, cu o cantitate suficientă de apă, înainte de introducerea în centrifugă. Clătirea înlătură spuma după periere și elimină excesul de apă din țesătură. 
  • Cu o centrifugă profesională, se storc covoarele și se îndepărtează 85% din  apa.
  • După centrifugare, vine uscarea covoarelor într-o cameră controlată termic. Camerele controlate termic pentru uscare covoarelor folosesc dezumidificatoare profesionale, astfel încât covoarele să se usuce în doar câteva ore, indiferent de anotimp. 
  • Înainte de livrare, covoarele sunt din nou trecute prin masina automata de aspirat, unde cu ajutorul unor perii si a aspiratoarelor puternice, sunt indepartate toate scamele ramase dupa procesul de spalare.

Gândește-te la avantajele unei spălătorii profesionale pentru covoare

Din fericire, te bucuri de numeroase avantaje atunci când apelezi la o spălare profesională a covoarelor. O astfel de curățătorie îți garantează o calitate superioară a spălării covoarelor, fără să afecteze țesăturile. Acest lucru duce la creșterea duratei de viață a accesoriilor din locuință.

În plus, o spălătorie de calitate va ține cont și de tipul țesăturii din care este realizat covorul. De pildă, pentru lână se folosesc detergenți speciali, care îndepărtează efectul nociv al apei dure. Cu ajutorul unei spălări profesionale a covoarelor, scapi și de mirosurile neplăcute de urină, produse de animalele de companie, nu in toate cazurile din pacate.

Ai covoare expuse la trafic ridicat? Este aproape imposibil să le cureți de unul singur, așa că o spălătorie pentru covoare va îndepărta germenii și bacteriile. Clienții își doresc comoditate, economie de timp și prețuri accesibile. O spălătorie de calitate îți poate prelua covoarele de la adresa menționată și ți le va livra la domiciliu, curate și parfumate.

Te poți bucura și de o siguranță absolută a serviciilor. În cazul în care observi nereguli în ceea ce privește curățarea covorului ajuns acasă, o firmă profesională va prelua din nou articolul, ca tu să fii mulțumit de rezultat.

Spălarea profesională a covoarelor merită toată atenția ta. Dacă apelezi la o firmă profesională de curățat covoare, economisești timp și bani și te bucuri de articolele preferate la tine acasă, fără să te deplasezi. Ține cont de sugestiile noastre și alege spălătoria potrivită. Nu te lăsa influențat de prețurile mici și verifică întotdeauna procesul de curățare folosit, pentru covoare ca noi! Spălătoria de covoare trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor tale, asa ca poti opta pentru Waldmaster!

Te-ar putea interesa și: