Curățarea covorului cu bicarbonat: mit sau realitate?

Covoarele sunt cele care oferă personalitate casei tale, iar pentru a te bucura de utilitatea lor e important să le întreții în mod corespunzător. Deși au rolul de a-ți decora fiecare cameră și de a oferi senzația plăcută de moale la picioare ori de câte ori calci pe ele, trebuie să știi că un covor atrage praf și impurități, așa că necesită îngrijire periodică. Unul dintre cele mai utilizate produse în gospodărie este bicarbonatul de sodiu, folosit inclusiv în îngrijirea covoarelor. Întrebarea care se pune este următoarea: este mit sau chiar îți poți curăța covorul cu ajutorul bicarbonatului?

Există numeroase moduri prin care îți poți îngriji covoarele din căminul tău, de la soluțiile din comerț și până la serviciile de curățare profesională. În acest material vei găsi mai multe sfaturi despre cum să-ți întreții covoarele astfel încât să le păstrezi ca noi cât mai mult timp.

Sfaturi pentru întreținerea covoarelor din casa ta

Ca să ai mereu covoare ca noi și o casă curată este important să acorzi o atenție sporită câtorva detalii. Aspiră periodic atât suprafețele covoarelor, cât și zonele de sub ele. Curățarea temeinică te ajută să previi pe cât posibil acumularea de praf și impurități. În cazul unui incident nefericit în urma căruia a rezultat o pată pe covor, acționează imediat fie cu un detergent special de covoare, fie cu ajutorul unor soluții, cum sunt cele care implică bicarbonatul. Folosește doar produse care nu conțin înălbitor, căci acest tip de substanță deteriorează și decolorează țesătura covorului.

De asemenea, nu aplica niciodată soluția de curățat covoare direct pe pată, ci utilizează un burete cu care să tamponezi zona. Frecvența cu care aspiri și speli covoarele din casa ta depinde și de tipul covoarelor. Cele din fibre naturale, cum este lâna, au nevoie să fie curățate mai frecvent decât covoarele din fibre sintetice.

Deși pare suficient că aspiri o dată sau de două ori pe săptămână și îndepărtezi mirosurile neplăcute cu ajutorul bicarbonatului, în timp în covoare se vor strânge praf, impurități și alergeni. Din acest motiv este indicat să apelezi periodic la o curățare în profunzime. Te putem ajuta fără vreun efort din partea ta. Ne contactezi și venim la tine acasă! Spălam și uscăm covoarele în mod profesional și eficient, folosind aparatură modernă și rapidă. Îți oferim servicii de top la cel mai bun preț, astfel încât casa ta să fie mereu impecabilă!

Te-ar putea interesa și: