Pete de ruj pe covor: ce metode există pentru îndepărtarea lor?

Rujul este unul dintre cele mai apreciate produse cosmetice pentru femei. Totuși, ce faci dacă în drumul către oglindă, scapi din mână rujul preferat, chiar pe covor? Petele de ruj pot fi dificil de îndepărtat, indiferent de culoare, mai ales că acest produs are în compoziție și grăsimi, pe lângă ceară sau diferite vopsele.

Dacă ți se întâmplă acest lucru, nu dispera. Există câteva metode utile de a îndepărta petele de ruj de pe covor, pentru un accesoriu ca nou.

Iată care sunt pașii de care să ții cont!

Adună resturile de ruj de pe covor

Atunci când ai scăpat un ruj pe covor, începe curățarea acestuia cu îndepărtarea bucăților rămase. În acest fel, eviți întinderea sau topirea rujului și reușești să ajungi la pata care trebuie eliminată.

Te temi că nu vei reuși sau nu ai timp să te ocupi de curățarea covorului pătat cu ruj? Nu uita că o spălătorie profesională folosește tehnologii avansate de curățare a covoarelor, care au rolul de a îndepărta petele problematice de ruj, fără să strice materialul covorului.

Ține la îndemână o soluție de curățat petele

În cazul în care vrei să te ocupi de curățarea petelor de ruj la domiciliu, trebuie să ai la îndemână o soluție de curățat petele. Asigură-te că produsul folosit nu dăunează materialului din care este realizat covorul și folosește-l mai întâi pe o porțiune, pentru a preveni orice posibilă daună.

Ai nevoie și de o lavetă curată sau de o cârpă din material moale, precum bumbacul.

Nu freca petele de ruj de pe covor

Dacă ai produsele la îndemână, asigură-te că ai stors lichidul în exces din cârpă sau lavetă și tamponează ușor zona pătată cu ruj. Apasă ușor pe petele colorate, acționând de la exterior spre interior.

Oricât de vizibilă ar fi pata de ruj, evită frecarea acesteia, pentru că riști să o întinzi, iar rezultatul va fi dezastruos. Dacă mai sunt câteva bucăți mici de ruj rămase pe covor, le poți îndepărta facil, cu un bețișor de urechi.

Curăță covorul cu un detergent delicat

Ca să finalizezi procesul de curățare a covorului pătat de ruj, trebuie să-l speli corect. Îți trebuie un detergent delicat pentru covoare și apă, ca să elimini orice reziduu. Ulterior, lasă covorul la uscat. Dacă observi că pata încă este prezentă, repetă procesul de curățare.

Apelează la o spălătorie profesională de curățare a covoarelor

Tot procesul de curățare a covoarelor ți se pare un calvar sau nu știi să te ocupi corespunzător de acest lucru? Poți să apelezi la o curățare profesională, care te ajută să salvezi covorul dintr-o încăpere.

Astfel, profesioniștii se pot ocupa de curățarea temeinică a covorului tău, cu ajutorul metodelor specifice de curățare. În plus, ai la dispoziție și un calculator de prețuri, ca să știi cât costă igienizarea accesoriilor tale.

Nu știi ce presupune apelarea la o spălătorie de covoare în București? Ei bine, o firmă experimentată folosește produse de calitate superioară, care-ți curăță covorul în profunzime de petele inestetice de ruj. Există câteva etape specifice, care garantează un rezultat optim:

  • Se îndepărtează petele de ruj și orice particulă de murdărie din covor. Se ține mereu cont de material, precum și de culoarea covoarelor.
  • Covorul se spală automat și se igienizează.
  • Există și o etapă specială de spălare a covoarelor, care nu doar că îndepărtează petele, ci și mirosurile neplăcute.
  • Covorul poate trece și printr-un proces de eliminare a bacteriilor și a germenilor. Acest pas este esențial dacă covorul pătat de ruj a fost supus și la trafic ridicat.
  • Covorul pătat este clătit corect, pentru înlăturarea spumei după periere și eliminarea excesului de apă din covor.
  • Se stoarce covorul, cu ajutorul centrifugii profesionale, fiind îndepărtată aproximativ 85% din cantitatea de apă.
  • Covorul se usucă într-o cameră controlată termic, cu ajutorul dezumidificatoarelor profesionale. Astfel, în doar câteva ore, te poți bucura de un covor spălat și uscat, indiferent de anotimp.
  • La final, covorul va trece printr-o mașină automată de aspirat, care îndepărtează orice scamă sau urmă de praf rămase după procesul de spălare.

Ține cont de aceste sugestii de îndepărtare a petelor de ruj de pe covor, iar dacă nu reușești acasă, reține că spălarea profesională te poate ajuta. Pe lângă eliminarea petelor, o firmă profesională de curățat covoarele precum Waldmaster te ajută să economisești timp și bani, fără să te deplasezi.

Te-ar putea interesa și: